Schoenaerts stopt (even) met acteren

‘Blood Ties’, de eerste Hollywoodfilm met Matthias Schoenaerts, is vanaf vandaag te zien in de Belgische zalen. Het leven van de Belgische steracteur blijkt niet altijd over rozen te gaan. “Ik stop ermee, toch voor even. Vier films in een jaar is te veel. Ik heb nood aan rust”, zegt Schoenaerts.

Rust nodig

Naast ‘Blood Ties’, werkte Schoenaerts dit jaar ook mee aan ‘Suite Francaise’, ‘Far From The Madding Crowd’ en ‘Alive Alone’. Die snelle opeenvolging van films, kruipt ook bij hem in de kleren. "Het is heel druk geweest. Ik kreeg het voorbije jaar kansen om in grote projecten te stappen en ben van het ene in het andere avontuur gerold. Dat hield me heel die tijd alert. Maar nu wil ik even rusten. Vanaf half november stop ik een paar maanden."

Schijt aan Hollywood

Bovendien blijkt zijn nieuwste film, ‘Blood Ties’, ook geen onverdeeld succes. De film wacht nog steeds op zijn Amerikaanse release en krijgt behoorlijk wat kritiek. Geen gedroomd Hollywooddebuut voor onze landgenoot, al lijkt dat hem niet te kunnen schelen. “Ik heb goeie herinneringen aan de opnames van Blood Ties”, zegt Schoenaerts. “Het enige wat mij interesseert, het enige moment waarop ik echt gelukkig ben, is het ogenblik tussen 'actie' en 'cut'. Wat daarvoor of daarna gebeurt, interesseert me geen zier. Daar heb ik letterlijk schijt aan.”