Muzieklegende Lou Reed (71) overleden

Lou Reed, een van de meest invloedrijke muzikanten van de afgelopen vijftig jaar, is overleden. Hij werd 71 jaar. Dat staat te lezen op de website van Rolling Stone, het gezaghebbende muziekblad. Reed was jarenlang de frontman van The Velvet Underground, maar scoorde ook als soloartiest meerdere hits. 

De oorzaak van zijn overleden is nog niet bekend, maar Reed moest in mei van dit jaar wel al een levertransplantatie ondergaan.

Lou Reed richtte in 1965 samen met John Cale de muziekband The Velvet Underground op. De groep kreeg een grote boost toen ze de aandacht trokken van kunstenaar Andy Warhol. Die adviseerde de band om het Duitse fotomodel Nico op te nemen als bandlid.

In 1970 stapte Lou Reed uit de band en ging hij zijn eigen weg. In 1972 bracht hij Transformer uit, het album dat zijn commerciële doorbraak betekende. Vooral het nummer Walk on the Wild Side had succes. Op dat album stond ook het nummer Perfect Day, misschien wel het bekendste lied van Reed. Toch duurde het tot de jaren negentig voor het nummer echt bij het brede publiek doorbrak.