Vegas en Like Mike 6e beste dj's ter wereld

Onze landgenoten Dimitri Vegas en Like Mike zetten hun opmars in de internationale dancewereld verder. In Amsterdam zijn ze verkozen tot de zesde beste dj’s ter wereld. Nooit eerder scoorde een Belgische dj zo goed.

Dimitri Vegas en Like Mike maken op de ranglijst een forse klim. Vorig jaar stonden ze nog op plaats 38, nu op plaats zes. "Veel hoger dan we durven hopen hadden", zeggen ze aan ons actualiteitenmagazine Telefacts. "We waren echt blij geweest met de top twintig, maar de top zes is echt straf." Het is de eerste keer dat Belgen het zo goed doen op deze ranglijst, die is samengesteld door miljoenen fans van over de hele wereld. Nooit eerder haalde een Belg de top dertig, laat staan de top tien.

De Nederlander Dj Hardwell is de beste dj ter wereld. Hij is amper 25, en wordt zo de jongste laureaat ooit. Een andere Nederlander, Armin Van Buuren, zakt naar de tweede plaats. Van Buuren was de beste in 2007, 2008, 2009, 2010 en 2012. De Zweed Avicii staat net als vorig jaar op de derde plaats. Op plaats vier staat dj Tiësto en op plaats vijf David Guetta.

De hele reportage van Telefacts ziet u dinsdag, om 21u40 bij VTM.