Laure en Nicolas bij Cirque du Soleil

Laure De Prijck en Nicolas Vleeschouwers, een duo dat met een act van dans en acrobatie deelneemt aan het vtm-programma ‘Belgium’s Got Talent’, hebben een contract aangeboden gekregen bij Cirque du Soleil.

Laure en Nicolas verbaasden gisteravond het publiek en de jury van ‘Belgium’s Got Talent’ met een adembenemende voorstelling. Jurylid Ray Cokes voorspelde al een internationale carrière voor de twee en die voorspelling lijkt nu uit te komen.

Het duo, dat deze zomer ook een bronzen medaille acrogym behaalde op de Wereldspelen in Colombia, werd door het team van Cirque du Soleil opgemerkt en krijgt nu de kans om gedurende anderhalf jaar de droom van veel gymnasten te beleven. In het Canadese Montréal zullen Laure en Nicolas trainen voor de show ‘Ovo’, waarin ze binnenkort schitteren. Nadien trekken ze naar Taiwan en Japan voor de optredens.

“Toen we de vraag kregen was het allemaal wat overweldigend.”, zei Laure. “We twijfelden eerst, omdat we alles moeten achterlaten, maar beseften dat deze kans zich maar één keer zou aandienen. We zouden er spijt van krijgen, mochten we die niet met beide handen grijpen”. “Vroeger ging ik vaak kijken naar Cirque du Soleil en nu sta ik er zelf. Dat had ik nooit durven denken”, vult Nicolas aan. “We kijken er ongelofelijk naar uit om op het podium te staan, het moet een enorme kick geven om voor zoveel volk te mogen optreden.”