Apple komt met 2 nieuwe iPhones

Apple heeft vandaag twee nieuwe iPhones gelanceerd. De toestellen zullen later dit jaar in de winkelrekken liggen. Het gaat om de iPhone 5C, een goedkoper model en de iPhone 5S. Die laatste is een soort luxeversie van de huidge iPhone 5.

Naar goede gewoonte was het de CEO van Apple, Tim Cook, die de nieuwigheden kwam toelichten op het hoofdkwartier in Californië.

Voor het eerst pakt Apple uit met een goedkoper toestel. De iPhone 5C zal logischerwijs minder kunnen dan het duurdere broertje, maar Apple hoopt vooral de concurrentie aan te gaan met de goedkopere modellen van concurrenten als Samsung en Sony. Het 5C-model zal in verschillende kleuren te verkrijgen zijn: groen, blauw, geel, roze en en wit.

Toch is het nog maar de vroeg hoeveel het model goedkoper zal zijn. In de VS zal de prijs 99 dollar bedragen, maar enkel als je een tweejarig belcontract afsluit. Dat is sowieso wel lager dan bij de huidige iPhone 5.

Het 5S-model is dan een opgesmukte versie van de huidige iPhone 5. Belangrijkste nieuwe feature is een vingerscan, Touch ID, waardoor het toestel enkel ontgrendeld kan worden via de vingerafdruk van de eigenaar. De batterij is ook onder handen genomen, in standby gaat die 250 uur meer.

Daarnaast zal het model ook sneller zijn dan de huidige Iphone 5. Een andere upgrade werd voorzien voor de camera. Dat blijft een 8 megapixelcamera, maar er komt een grotere lens en een grotere sensor. Er wordt ook gewerkt met grotere pixels.

Om te benadrukken dat het een luxeversie is, is het model verkrijgbaar in zilver, goud en wat Apple “spacegrey” noemt.