Broken Circle weer genomineerd

De Vlaamse film "The Broken Circle Breakdown" heeft opnieuw een nominatie te pakken. Deze keer voor de publieksprijs van de 26e European Film Awards.

De film vertelt over het leven van twee ouders met een ernstig ziek dochtertje. Hoe zieker het meisje wordt, hoe meer hun relatie onder druk te staan komt.

Regisseur Felix Van Groeningen maakt hierdoor kans op de zoveelste prijs. In februari won de film de Europa Cinemas Label voor Beste Europese Film en Panorama Publieksprijs. Op het Tribeca International Film Festival in New York won de film twee prijzen, één voor beste scenario en één voor de prestaties van Veerle Baetens, als beste actrice. Ook in Noorwegen en Kopenhagen ging de film met prijzen lopen. 

Op 7 december worden de awards uitgereikt in Berlijn. "The Broken Circle Breakdown" krijgt concurrentie van onder andere "Los amantes pasajeros" van Pedro Almodóvar, "Anna Karenina" van Joe Wright, "The Best Offer" van Giuseppe Tornatore, "The Deep" van Baltasar Kormákur, "Kon-tiki" van Joachim Rønning & Espen Sandberg, "Searching for Sugar Man" van Malik Bendjelloul en "Love Is All You Need" van Susanne Bier.

Een stem uitbrengen voor de publieksprijs kan via de website www.europeanfilmawards.eu.