Voortaan langere repo’s in Telefacts

Op dinsdag 3 september 2013 begint het nieuwe seizoen van Telefacts bij VTM, een van de langstlopende reportagemagazines in Vlaanderen. Dit zal voortaan gebeuren in een gloednieuw decor, dat duidelijk de brug slaat met VTM NIEUWS. Bovendien pakt het actualiteitenmagazine het voortaan anders aan: elke uitzending brengt twee langere reportages. Ze zijn kort op de bal, onthullend en geven antwoorden op de vragen die de mensen zich stellen.

Cathérine Moerkerke blijft het vaste gezicht van Telefacts: “Onze focus zal meer dan ooit liggen op onthullende reportages, over thema’s die Vlaanderen bezighouden. De redactie van Telefacts zal kort op de bal spelen en antwoorden geven op de vragen die mensen zich ‘echt’ stellen.”

Het actualiteitenmagazine wil tegelijk dieper graven in de onderwerpen. Algemeen hoofdredacteur Kris Hoflack: “We breken met de traditie van drie reportages per Telefacts-uitzending, ten voordele van twee langere reportages. Deze ingreep laat toe om onderwerpen breder te zetten en dieper uit te spitten.”

In de eerste uitzending op dinsdag 3 september 2013 pakt Telefacts meteen een brandend actueel thema aan: cyberpesten. Tienduizenden Vlaamse jongeren krijgen er wekelijks mee te maken. Daarom gaat Telefacts op zoek naar de mensen achter de grootste pest- en haatsite van Vlaanderen: Ask.fm. Pestkoppen kunnen er hun slachtoffers anoniem bestoken. De ravage is enorm: meisjes belanden in de psychiatrie of stappen in het ergste geval uit het leven. Het controversiële Ask.fm grijpt niet in en het gerecht staat machteloos. Telefacts praatte met slachtoffers en hun ouders, en ging in Riga op zoek naar de oprichters van de grootste pest- en haatsite.

Telefacts is elke dinsdag om 21.40u te zien bij VTM.