Vernieuwd Royalty vanaf 1/9 op de buis

Vanaf 1 september gaat een nieuw seizoen van Royalty van start. Ook nu blijft het programma, dat het sterkste voorjaar sinds 2000 achter de rug heeft,  de locomotief van VTM NIEUWS op zondag. Het royalty-landschap heeft de afgelopen tijd een hele transformatie ondergaan en dat zal aan het programma te merken zijn. De vormgeving is vernieuwd, het logo is aangepakt, de generieken hebben een make-over gekregen én Kathy Pauwels presenteert het programma voortaan vanuit de studio in een vast decor.

Algemeen hoofdredacteur Kris Hoflack: “Ook inhoudelijk hebben we Royalty tegen het licht gehouden. In het nieuwe tv-seizoen zullen Kathy Pauwels en haar redactie er naar goede gewoonte voor zorgen dat de kijker op de eerste rij zit als het over de koningshuizen gaat, maar ook dat de kijker een unieke en vooral kritische blik achter de schermen krijgt.”

Meer dan ooit zal Royalty de nieuwe generatie royals op de voet volgen: koning Filip en koningin Mathilde en de troonopvolgster Elisabeth, koning Willem-Alexander en koningin Maxima, en uiteraard de Britse Windsors William en Kate met de nieuwe baby, George. De kijker die op een frisse manier wil kennismaken met de mens achter de royals en op de hoogte wil zijn van de koninklijke actualiteit zit goed bij Royalty.Vanaf september kan dit trouwens de hele week lang. Naast de uitzending op zondag, kan de kijker voor nieuwtjes en weetjes terecht op de website (vtm.be/royalty), de Facebookpagina (vtmRoyalty).

Royalty zet op 1 september 2013 de televisieherfst in met een exclusieve reportage van het vakantie-eiland van ons nieuwe koningspaar. In de reportage komen mensen aan het woord die koning Filip en koningin Mathilde persoonlijk hebben ontmoet. Royalty gaat ook achter de schermen van ons koningshuis met Machteld Fostier. Zij is de vrouw achter Mathilde en trekt aan de touwtjes van onze koningin. Tot slot staan de meest emotionele fragmenten uit een zeer koninklijke zomer op het programma.