Acteur Wentworth Miller uit de kast

De Amerikaanse acteur Wentworth Miller, die onder meer de hoofdrol speelde in ‘Prison Break’, is uit de kast gekomen. Aanleiding is de omstreden Russische antihomowetgeving. Miller werd onlangs uitgenodigd als eregast op het internationale Filmfestival van Sint-Petersburg. Maar de acteur heeft vriendelijk bedankt.

“Als homoseksueel moet ik helaas weigeren”, schrijft de acteur in een open brief op de website van homobelangorganisatie GLAAD. “Ik maak me ernstig zorgen over de manier waarop homoseksuele mannen en vrouwen worden behandeld in Rusland. De situatie is op geen enkele manier aanvaardbaar en ik kan niet met een goed geweten deelnemen aan een evenement in een land waar mensen zoals ik het recht wordt ontnomen om vrij en liefdevol te leven”.

Miller laat verder weten dat hij bereid is om later wel naar Rusland af te reizen als de situatie er zou veranderen. “Als de omstandigheden verbeteren, kan ik vrij zijn om een andere keuze te maken”.

De 41-jarige Miller is vooral bekend als Michael Scofield in de populaire serie ‘Prison Break’. Volgend jaar is hij onder meer te zien in de Amerikaanse versie van ‘The Loft’ van Erik Van Looy.