De Block kroont Hoste tot koning

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block heeft conferencier Geert Hoste vanmiddag tot koning gekroond. Ze deed dat tijdens de persvoorstelling van zijn nieuwe theatertournee ‘Geert Hoste King’. Hoste nodigt elk jaar de voor hem belangrijkste politicus van het jaar uit op die persconferentie.

Maggie De Block was niet te beroerd om de persconferentie van Geert Hoste bij te wonen, ook al duikt ze regelmatig op in zijn shows en wordt ze daar niet gespaard. “Maggie komt ieder jaar kijken naar de voorstelling en zit altijd uitbundig te lachen”, zei Hoste. “Dat is ontzettend leuk om dat te voelen in een zaal.”

Ook De Block zelf toonde zich van haar grappigste kant met een verrassing voor Hoste. "Ik heb nog een taart met een kroon voor jou", zei ze. "Ik wist dat jij het voor de kroontjes had en je weet dat ik het voor de slagroom heb."

Dat de zaalshow 'Geert Hoste King' heet, is geen toeval. De nieuwe en de oude koning zullen in de nieuwe zaalshow van Hoste uitgebreid aan bod komen. In de troonswisseling op 21 juli heeft Geert Hoste dan ook veel inspiratie gevonden.