'The loft' komt op 29 augustus 2014 uit

De Amerikaanse remake van 'Loft', 'The Loft', komt op 29 augustus 2014 uit in de Verenigde Staten. De film zal er op minstens 2000 schermen te zien zijn. Dat zegt Kinepolis Film Distribution.

'Loft' van Bart De Pauw en Erik Van Looy verpulverde in 2008 alle Vlaamse records. De film vertelt het verhaal van vijf getrouwde mannen die in het geheim een loft delen waar ze hun minnaressen ontvangen. Op een ochtend wordt daar een lijk van een jonge vrouw aangetroffen.

Bij de Amerikaanse remake mocht Erik Van Looy weer op de regisseursstoel plaatsnemen. Acteur Matthias Schoenaerts speelt in de Amerikaanse versie de rol van Filip, zoals in de Vlaamse versie. De andere hoofdrollen zijn voor Karl Urban, James Marsden, Wentworth Miller en Eric Stonestreet.

"Ik ben dolblij dat 'The Loft' door deze machtige filmstudio wordt omarmd en dat de film bovendien in hun historische lijst met 'summer movies' wordt opgenomen", reageert Van Looy. Universal zal de film wereldwijd verdelen.

De Belgische releasedatum zal in de buurt van de Amerikaanse datum liggen, aldus Kinepolis Film Distribution. De film werd opgenomen in New Orleans en België en werd initieel in 2012 in de zalen verwacht.