‘Allez Eddy!’ naar Latijns-Amerika

De Vlaamse film ‘Allez Eddy!’ staat aan het begin van een carrière in Latijns-Amerika. De Amerikaanse betaalzender HBO kocht de uitzendrechten voor zijn netwerk in die landen. Ook de rechten voor de Iraanse markt zijn verkocht, zo maakte het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) bekend.

‘Allez, Eddy!’ werd begin vorig jaar gelanceerd in ons land en is sindsdien al op verschillende filmfestivals vertoond. Dit weekend won hij op het festival van Long Island nog de Publieksprijs.

‘Allez, Eddy!’ is een komedie die zich in een idyllisch dorpje in het midden van de jaren '70 afspeelt. Jelte Blommaert vertolkt de rol van de 11-jarige Freddy, een groot wielertalent en fan van Eddy Merckx. Op een dag opent de eerste supermarkt in het dorp zijn deuren tot grote schrik van Freddy's vader, de lokale slager. Ter gelegenheid van de opening organiseert het grootwarenhuis een wielerwedstrijd waarbij de winnaar Eddy Merckx zal ontmoeten. Tegen de wil van zijn vader, schrijft Freddy zich stiekem in. Door zijn deelname aan de race opent er zich niet alleen voor hem, maar ook voor alle mensen rondom Freddy een nieuwe wereld.