Tomorrowland: 21 op drugs betrapt

Aan Dreamville, de camping van dancefestival Tomorrowland zijn gisteravond 21 bezoekers betrapt op drugsbezit. Ze zijn opgepakt en moeten hun ticket voor het festival afstaan.

Na een geslaagd experiment vorig jaar, staan er sinds gisteren opnieuw ‘drugstonnen’ bij de ingang van Dreamville. "Festivalgangers die drugs bij zich hebben, kunnen zich op die manier nog tot op het laatste moment bedenken wanneer ze een van de vele waarschuwingsborden zien", zegt Veronique Wegge van de politiezone Rupel. "Wie toch met drugs de camping probeert binnen te raken, weet waaraan hij of zij begint."

De politie voert grondige controles uit aan de ingangen van de camping, met onder meer de hulp van drugshonden, en zal de komende dagen ook op het festivalterrein actief zijn. "Tomorrowland moet een feest blijven, voor drugs is er geen plaats", stelt de politie.

Onder de betrapte festivalgangers hadden de meesten gebruikershoeveelheden drugs op zak. Zeker één persoon werd als dealer beschouwd en moet zich later allicht voor de rechter verantwoorden.