Wally ereburger Gentse feesten

In Gent heeft een bomvol Sint-Baafsplein charmezanger Eddy Wally tot allereerste "ereburger van de Gentse Feesten" gekroond. The Voice of Europe sprak zijn fans -"is everybody happy?"- toe en trakteerde hen op een medley. Het was zijn manager Hugo Colpaert die achter de knoppen stond en het publiek met "We will rock you" meeklappend om Eddy Wally liet smeken. Het was de meezinger Valencia die door de boxen knalde, wanneer The Voice in wit kostuum met bijpassende hoed door zijn dochter Marina op het podium werd gereden.

Burgemeester Daniël Termont zei dat hij vorige week nog de koning ontving, "maar vandaag ontvangen we de koning van het Vlaamse lied", riep hij. Hij overhandigde de gevierde charmezanger het fotoboek "Gent Verlicht". Feestenburgemeester Christophe Peeters herinnerde eraan dat Wally nooit om een stunt verlegen zat, ook niet toen hij bij een ontvangst op het stadhuis op de troon van Jozef II plaatsnam.

Het massaal opgekomen publiek kreeg ook waar het om vroeg: een medley met drie knallers van de 81-jarige ster: "Als marktkramer ben ik geboren", "Cherie" en "Ik spring uit een vliegmachien". Luidkeels "You'll never walk alone" brullend nam Sint-Baafs afscheid van de man die acht jaar lang voor een bomvol plein zorgde. Zijn laatste optreden op de Gentse Feesten moest Eddy Wally echter vroegtijdig afbreken door uitdrogingsverschijnselen. In maart 2011 kreeg The Voice een hersenbloeding en hield er een gedeeltelijke verlamming aan over.