'Koning Filip' met Dany en Cathérine

21 juli wordt een historische dag voor België. Ons land schrijft dan geschiedenis. Koning Albert II staat na bijna twintig jaar de troon af, prins Filip wordt dezelfde dag de zevende koning van België. Bij “KONING FILIP”, een speciale live-uitzending van VTM NIEUWS, beleeft de kijker deze mijlpaal vanop de eerste rij. We zenden uit vanop twee nieuws-sets en onze reporters staan op de belangrijkste plaatsen rond en zelfs in het Paleis.

KONING FILIP gaat live vanuit de nieuwsstudio in Vilvoorde en vanop verschillende locaties in Brussel. De speciale uitzending van VTM NIEUWS begint om 08u00 ’s morgens en vanaf dan brengen we alle belangrijke momenten. De abdicatie van koning Albert II, de eedaflegging van Filip I, de balkonscène van de nieuwe koning en zijn gezin, … Alles wordt in het werk gesteld om deze historische dag zo goed mogelijk in beeld te brengen.

Dany Verstraeten gidst de kijker door de dag vanuit de VTM-studio. Hij doet dat samen met politici en koningskenners. “Dan toch Filip. Ik had hem twintig jaar geleden al verwacht. Al die jaren na ’t Is Albert krijgen we een nieuwe koning. Ik was er toen bij, en ik ben trots dat ik opnieuw gastheer mag zijn op zo’n historische dag voor ons land.”

Cathérine Moerkerke ontvangt op haar set aan het Koninklijk Paleis mensen die de huidige én de nieuwe koning écht kennen. “Met VTM NIEUWS willen we het nieuws vanop de eerste rij brengen. We nemen dat letterlijk. De collega’s en ik zijn er de hele dag, op de plaatsen waar het écht aan het gebeuren is. Dit soort dagen wil ik niet missen als journalist en als anchor.”

Langs het parcours in de hoofdstad verzorgen de reporters live-interventies: Eva Peeters staat aan de kathedraal waar de festiviteiten beginnen met het Te Deum. Aagje Vanthomme begeeft zich tussen de massa. Barend Leyts is de hele dag in de buurt van het Koninklijk Paleis. “Ik heb Prins Filip de voorbije jaren vaak gezien, onder andere op de handelsmissies. Hij is écht veranderd. En hij is zeker de best voorbereide kroonprins aller tijden. Ik ben benieuwd hoe hij het er nu vanaf zal brengen als koning.”

Ook de andere VTM NIEUWS-journalisten zijn er bij vanop de eerst rij. Julie Colpaert volgt alles op in het koninklijk paleis. Jan De Meulemeester staat aan zijn vertrouwde Parlement waar Filip de koningseed zal afleggen. Uiteraard zijn ook alle VTM NIEUWS-journalisten en Kathy Pauwels en haar Royalty-collega’s paraat. Als er ergens iets gebeurt, dan zijn we er bij.

Na het VTM NIEUWS van 19u00 stoppen we niet. Omstreeks 23u15, tijdens het vuurwerk, is er een extra uitzending van VTM NIEUWS.

 En is er geen televisie in de buurt? Dan is er vtmnieuws.be, of de mobiele app. Daar zijn de hele dag updates en video’s van de mooiste en de belangrijkste momenten te vinden. En via de livestream kan de hele uitzending van “KONING FILIP” live bekeken worden. Handig voor wie met vakantie is, maar op 21 juli wél naar ons land wil kijken.