VTM bereikt 1.3 miljoen Vlamingen

Bij de berichtgeving over de troonsafstand van Koning Albert II hebben gisteren 1,3 miljoen Vlamingen het nieuws online of op televisie bij VTM NIEUWS gevolgd. Voor 18u piekten de extra uitzendingen van het televisienieuws over 322.000 kijkers. Tussen 19u en 20u keken gemiddeld bijna een half miljoen Vlamingen naar VTM.

Ook online werd de troonsafstand druk gevolgd. 126.000 kijkers volgden het nieuws via de livestream van vtmnieuws.be. De website had 461.000 pageviews en 60.000 Vlamingen gebruikten de mobiele app.

Ook in de toekomst blijft VTM NIEUWS kort op de bal spelen. Zo wordt ‘’t Is Albert’ uitgezonden van 15 juli tot 18 juli om 21u40. Deze vierdelige documentaire zoomt in op de meest gedenkwaardige gebeurtenissen uit het koningschap van Albert II. VTM NIEUWS-anker Dany Verstraeten, die 20 jaar lang de actualiteit van de monarchie op de voet heeft gevolgd, speelt een centrale rol in deze documentaire. Uiteraard komen ook bevoorrechte getuigen uit de politiek, de journalistiek en de intieme kring van het Hof aan het woord.