Stievie dit jaar voor iedereen beschikbaar

Stievie, de applicatie waarmee je op je smartphone en tablet live en licht uitgesteld televisie kan kijken, wordt dit jaar nog voor iedereen beschikbaar. Dat is beslist na een uitgebreide testfase bij 10.000 Vlamingen. 98 procent van de testers is enthousiast over de app en meer dan 80 procent is bereid voor Stievie te betalen.

Voorttrekkersrol voor VMMa
Stievie is een samenwerking tussen VMMa, VRT en SBS Belgium, de drie grootste televisiehuizen van Vlaanderen. VMMa heeft besloten de lancering van de app op zich te nemen en heeft daarvoor een aparte dochteronderneming opgezet, Stievie NV. Die is voor 100 procent eigendom van VMMa, maar in een later stadium kunnen andere omroepen mee in het project stappen.

“Ik ben blij dat VMMA ondernemerschap toont en Stievie tot een blijver maakt”, zegt Vlaams minister van Media Ingrid Lieten. “Samenwerking in media-innovatie kan wel degelijk bruikbare resultaten opleveren die door de mediagebruiker gesmaakt worden.”

Live en licht uitgesteld
Net zoals in de testfase zullen alle programma’s van de drie omroepen live en licht uitgesteld te bekijken zijn op Stievie. Ondertussen kunnen de Stievietesters verder gebruik maken van de dienstverlening. Zij kunnen de komende tijd dus zonder problemen televisie blijven kijken via Stievie.

“Het kijkgedrag verandert razendsnel. De kijker heeft veel belangstelling voor innovaties en alle nieuwe vormen van gebruikscomfort. Stievie past perfect in dat plaatje”, zegt Peter Bossaert, CEO van VMMa. “Het testpubliek is duidelijk enthousiast over Stievie en dus willen we heel Vlaanderen die nieuwe manier van tv-kijken aanbieden. VMMa neemt de handschoen op en onze recent opgestarte innovatiecel zal de komende maanden verder werken aan de lancering van Stievie voor het grote publiek. We bekijken de komende tijd wanneer we kunnen lanceren, hoe het aanbod er juist zal uitzien en wat de prijs zal zijn.”