Kranten samen in 'Het Mediahuis'

Mediabedrijven Corelio en Concentra richten samen een nieuw bedrijf op: ‘Het Mediahuis’. Daarin zullen ze hun websites en kranten samenbrengen. De medewerkers van de twee bedrijven zijn al op de hoogte gebracht.

Corelio, uitgever van Het Nieuwsblad en De Standaard, krijgt 62% in handen. Concentra, dat Het Belang Van Limburg en de Gazet van Antwerpen publiceert, krijgt de overige 38%. “Alle bestaande titels blijven behouden, net zoals hun onderlinge inhoudelijke verschillen”, verzekert CEO Gert Ysebaert, die de leiding krijgt over 'Het Mediahuis'.

'Het Mediahuis' zal niet alleen onderdak bieden aan de kranten van beide uitgevers, maar ook aan de publicaties Jobat, Jet, Hebbes, Zimmo, Vroom, Inmemoriam en Koopjeskrant. De activiteiten die niet onder Het Mediahuis vallen, maar waarbij één van de twee huidige bedrijven wel aandeelhouder is, zullen onafhankelijk worden beheerd door Corelio en Concentra. Dat betekent concreet dat de samenwerking geen gevolgen heeft voor bijvoorbeeld Humo, Metro, De Streekkrant en tv-zenders Vier en Vijf.

 Beide uitgeverijen gaan nu de komende weken hun project verder voorbereiden. Het nieuwe samenwerkingsverband wordt ook aangemeld bij de Belgische Mededingingsautoriteit.