Kim Deal na 25 jaar weg bij Pixies

Na meer dan 25 jaar is bassiste Kim Deal uit de Amerikaanse rockband Pixies gestapt. Dat heeft de groep uit Boston vandaag bekendgemaakt op zijn Facebookpagina.

"Met droefheid delen wij mee dat Kim Deal beslist heeft om de Pixies te verlaten", luidt het in de korte mededeling. "We zijn erg trots dat we de voorbije 25 jaar met haar hebben samengewerkt. Ondanks haar beslissing, zullen we haar altijd als een lid van de Pixies blijven beschouwen, en hier zal altijd een plaats zijn voor haar. We wensen haar het beste", besluit de band, die daarmee een eventuele terugkeer dus niet uitsluit.

De rockgroep Pixies bracht vooral in de tweede helft van de jaren tachtig enkele ondertussen legendarische platen uit, zoals 'Surfer Rosa' en 'Doolittle'. Begin de jaren negentig viel de band uit elkaar, maar in 2004 volgde er een reünie, die evenwel nog niet tot een nieuw studioalbum heeft geleid.

Waarom Deal uit de groep is gestapt, werd niet meegedeeld. Wel heeft ze in de loop der jaren ook een carrière buiten de Pixies weten opbouwen, vooral dan met The Breeders, die onder meer bekend zijn van het nummer "Cannonball". The Breeders hebben enkele weken geleden nog opgetreden in de AB in Brussel.