Bekende stuntman aan dood ontsnapt

Olivier Bisback, een van de bekendste stuntmannen van ons land, is vannacht aan de dood ontsnapt. Hij reed op de E40 met zijn bestelwagen tegen een stilstaande vrachtwagen. “Het is een wonder dat ik hier levend uitgekomen ben”, zegt Bisback. “De laatste vijftien jaar heb ik de gevaarlijkste stunts gedaan, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

Bisback is bekend als deelnemer van Expeditie Robinson en werkte als stuntman mee aan heel wat films, waaronder Alias, Team Spirit, Firmin, Ben X en Vermist. Hij is ook de physical coach van onder meer Urbanus en Gene Thomas.

De stuntman dacht dat de vrachtwagen 90 kilometer per uur reed, maar in werkelijkheid stond hij stil. “Ik heb de snelheid van die vrachtwagen verkeerd ingeschat. Ik ben er aan 100 km/u ingereden”, vertelt hij. “Zowel mijn bestelwagen als de vrachtwagen zijn perte-totale.”

Olivier Bisback zelf komt er redelijk goed vanaf. “Op mijn lichaam heb ik behalve enkele kneuzingen nauwelijks verwondingen. Ik heb alles met mijn hoofd en nek opgevangen.” Op een foto die hij op Facebook zette is zijn hoofd wel helemaal ingepakt. “Ik heb al een afspraak gemaakt met een plastisch chirurg om een aantal dingen te herdoen”, zegt hij.

Op zijn carrière zal dit ongeval geen invloed hebben, zegt Bisback. “Dat mag niet”, klinkt het, “ik blijf altijd positief.”