5 Belgische games die je gezien moet hebben

Het aantal Belgische gamestudio's blijft stijgen en dat valt ook op bij gamebeurzen. Op Gamescom in Keulen, de grootste gamebeurs ter wereld, staan deze week 16 studio's uit eigen land met hun games. VTM NIEUWS-reporter Kenneth Dée ging langs bij vijf game-ontwikkelaars. 

Antigraviator
Het team achter het racespel Antigraviator heeft een dynamische omgeving gecreëerd waarbij het spel draait om zonder al te veel kleerscheuren als eerste over de meet te komen. Spelers kunnen objecten oppikken en ze vervolgens naar de tegenstanders katapulteren. Je kunt de demo voor PC al eens testen op de website van Antigraviator.

The Almost Gone
De game 'The Almost Gone' is een spel van een heel andere categorie. Deze indie-game gaat de duistere kant op en vertelt een verhaal over depressie en zelfmoord. Schrijver en stand-upcomedian Joost Vandecasteele werkte het verhaal samen met The Happy Volcano uit. 'The Almost Gone' moet in 2018 op de markt komen.

Guns, Gore & Cannoli 2
Crazy Monkey Studios werkt ondertussen verder aan een opvolger voor 'Guns, Gore & Cannoli', een game dat flirt met de grenzen van humor en rauwe actie. Het spel valt op door de typische stijl uit strips. "We waren vroeger eigenlijk van plan om strips of animatiefilms te maken", klinkt het.

Hoverloop
'Hoverloop' is iets losser en richt zich op een brede doelgroep. Je vliegt in het spel met drones en kiest uit tien spelmodes: dat gaat van tegenstanders neerhalen tot hockey spelen tegen elkaar.

Flotsam
Het idee achter 'Flotsam' heeft wat weg van de film Waterworld uit 1995. Je belandt in een post-apocalyptische wereld waar de mens moet overleven op een overstroomde planeet. Met drijvend afval moet je opnieuw aan de slag.

Door: Sander Denayer