Gouden Roos voor 'Wat Als? 2'

Het tweede seizoen van ‘Wat Als?’ heeft de Gouden Roos gewonnen, de meest prestigieuze Europese award voor televisieprogramma’s. ‘Wat Als? 2’ was genomineerd in de categorie ‘comedy’ en haalde het van twee Britse programma’s. De mensen van productiehuis Shelter moesten alvast niet ver reizen om hun award op te halen; de uitreiking vond voor het eerst in Brussel plaats en niet in het Zwitserse Luzern.

Regisseur en Shelter-baas Tim Van Aelst is uiteraard heel tevreden met de overwinning. “Britse comedy als concurrent… dan schat je je kansen niet gigantisch hoog in. Dan ben je al superblij met een nominatie. Dat we deze Gouden Roos winnen overtreft alle verwachtingen. We gaan door het dak van blijdschap. Ik ben iedereen zeer dankbaar voor het harde werk tijdens dit fantastische tweede seizoen van Wat Als?, waarop we sowieso al apetrots waren. Onze dank gaat ook zeker uit naar alle fans van het programma, die zo massaal gekeken hebben en ons overstelpt hebben met lovende reacties.”

Deze Gouden Roos is niet de eerste prijs voor ‘Wat Als? 2’. Eerder deze maand won het ook al een Intermedia Globe Gold Award in het Duitse Hamburg. En het programma is ook genomineerd voor een Rockie Award, op het filmfestival in Canada. Op 9 juni worden daar de prijzen uitgereikt.