Startknop keert terug in Windows 8

Microsoft gaat opnieuw een startknop hanteren in zijn nieuwe versie van het besturingssysteem Windows (8.1). Tegen het verdwijnen van de startknop in de linkerbenedenhoek was er de voorbije maanden heel wat protest gerezen. Gebruikers zullen in de nieuwe versie van het besturingssysteem ook opnieuw kunnen kiezen voor een desktopuitzicht, in plaats van het huidige design met ‘tegels’.

Microsoft-manager Antoine Leblond gaf vandaag toe dat Windows 8 speciaal ontwikkeld werd voor toestellen met een aanraakscherm. "Maar we erkennen dat er nog veel toestellen zonder touchscreen zijn, vooral in het commerciële circuit." Gebruikers die met een muis en klavier werken, zouden nu worden geholpen met de nieuwe versie.

De nieuwe versie kreeg de codenaam "Blue". Het besturingssysteem zal standaard uitgerust worden met Internet Explorer 11. Ook de zoekmachine van Bing zal worden geoptimaliseerd.

Een eerste testversie stelt Microsoft op 26 juni in San Francisco voor. Het aangepaste besturingssysteem zou tegen augustus op de markt moeten komen.