Hanssen en Rogiers in 'De Grote Sprong'

Evi Hanssen en Kürt Rogiers presenteren samen het nieuwe VTM-programma ‘De Grote Sprong’. Dat maakten ze zonet bekend bij Q-music. In deze Vlaamse versie van het wereldwijde succesformat ‘Celebrity Splash’ zullen bekende gezichten de Olympische discipline schoonspringen onder de knie proberen te krijgen. 'De Grote Sprong' is wel nog maar een werktitel, het kan zijn dat de uiteindelijke naam van het programma nog verandert.

Voor Hanssen en Rogiers is het de eerste keer dat ze samen een programma presenteren. Evi Hanssen kijkt als waterrat zelf enorm uit naar het programma: “Ik herinner me nog goed dat ik vroeger zelf geregeld van een 5 meter-plank sprong in het zwembad of allerlei kunstjes deed. Maar dat is natuurlijk nog iets helemaal anders dan wat de bekende gezichten nu moeten doen: perfect uitgevoerde salto’s of schroeven vanop 10 meter hoogte. Ik ben dan ook echt benieuwd wie dit zal durven”.

Voor Kürt Rogiers is het van Sterren op de Dansvloer naar Sterren op de Springplank: “Volgens mij staan de bekende gezichten opnieuw voor intensieve fysieke prestaties, maar moeten ze nu vooral over een goede portie lef beschikken en zichzelf mentaal overwinnen. Ze moeten zich letterlijk durven gooien en dat vanop duizelingwekkende hoogtes. Ik vermoed dat er heel wat grenzen gaan moeten verlegd worden. Ik ben precies heel blij om veilig aan de badrand te staan…”.

Voor ‘De Grote Sprong’ zullen de bekende gezichten eerst een wekenlange training volgen onder begeleiding van professionele schoonspringers. Wekelijks beoordeelt een professionele jury hun solosprongen tijdens de show op elegantie, techniek, moed en moeilijkheidsgraad. De deelnemende gezichten zullen hierbij aangemoedigd worden door het publiek. VTM brengt de Vlaamse versie van dit entertainend familieprogramma ‘Celebrity Splash’ dit najaar bij VTM. De bekende deelnemers worden pas later bekend gemaakt.