Azerbeidzjan wil hertelling Eurosong

Ilham Alijev, de president van Azerbeidzjan, heeft een hertelling bevolen van de stemmen van de Azerbeidzjaanse jury bij het Eurovisiesongfestival. Hij wil laten onderzoeken hoe het komt dat het land 0 punten gaf aan grote buur Rusland. Dat meldt de Britse nieuwszender BBC.

Het was de ambassadeur van Azerbeidzjan in Rusland, Polad Bulbuloglu, die het onderzoek en de hertelling naar buiten bracht. Volgens hem steunde een groot deel van de mensen Rusland. "Volgens onze gegevens had Rusland 10 punten moeten krijgen van Azerbeidzjan", zegt de ambassadeur.

Ook Camil Guliyev, het hoofd van de staatszender van Azerbeidzjan, zit verveeld met de zaak. "We hopen van harte dat dit incident, mogelijk opgezet door bepaalde belangengroepen, geen schaduw zal werpen over de broederlijke relaties tussen het Russische en het Azerbeidzjaanse volk", zegt hij.

Azerbeidzjan eindigde zaterdag tweede op het Eurovisiesongfestival, na winnares Emmelie de Forest uit Denemarken. De Azerbeidzjaanse inzending kreeg twaalf punten van Rusland. De Russische inzending (foto) eindigde, ondanks de nul punten uit Azerbeidzjan, op de vijfde plaats.