Gitarist Slayer overleden

Jeff Hanneman, de gitarist en mede-oprichter van de metalgroep Slayer is in het ziekenhuis overleden aan de gevolgen van leverfalen. Hanneman kampte al een hele tijd met gezondheidsproblemen.

In 2011 raakte hij besmet met een vleesetende bacterie, na een spinnenbeet. Daarom kon Hanneman al een hele tijd niet meer mee op tournee. Op een bepaald moment zag het er zelfs naar uit dat hij zijn arm zou moeten laten amputeren. Dat gebeurde uiteindelijk niet. Het is ook niet duidelijk of er een verband is met het leverfalen.

Samen met medegitarist Kerry King richtte Hanneman begin jaren ’80 de metalgroep Slayer op. Ze haalden al snel grote successen, onder meer met de platen ‘Reign in Blood’ (1986) en ‘South of Heaven’ (1988). Slayer staat bekend als één van de grondleggers van de trashmetal en is nog altijd een grote invloed voor veel andere groepen. De band is trouwens nog altijd actief. Op Facebook lieten ze weten in diepe rouw te zijn: “Diep geschokt deelt Slayer mee dat hun bandlid en ‘brother’, Jeff Hanneman, vanmorgen om 11u is overleden niet ver van zijn woning in Zuid-Californië. Hij overleed aan leverfalen in een ziekenhuis in de buurt.”

Deze zomer is Slayer ook bij ons te zien, op Pukkelpop. Hanneman laat zijn vrouw Kathy na. Hij is 49 geworden.