‘Wat als?’ kans op Gouden Roos

Het tweede seizoen van het 2BE-programma ‘Wat Als?’ maakt kans op een Gouden Roos, de prestigieuze Europese televisieprijs. Het is al het tweede jaar op rij dat ‘Wat Als?’ genomineerd is. Vorig jaar viel het programma uiteindelijk naast de prijzen. “Wij zijn superfier dat ook de tweede reeks genomineerd is. Laat ons hopen dat ‘Wat Als?’ dit jaar wel een Gouden Roos mee naar huis mag nemen,” zegt Tim Van Aelst van productiehuis Shelter.

‘Wat Als?’ is een sketchprogramma met grappen die telkens met dezelfde vraag beginnen: Wat als? En dat levert steevast verrassende en hilarische situaties op. Sportwedstrijden buiten beschouwing gelaten is ‘Wat Als?’ het best scorende 2BE-programma sinds de naamsverandering van de zender in 2008. Wekelijks kijken gemiddeld 572.000 naar het programma. Goed voor een marktaandeel van meer dan 30%.

‘Wat Als?’ is genomineerd voor de Gouden Roos in de categorie Comedy en neemt het op tegen de Britse programma’s ‘Cardinal Burns’ en ‘The Revolution Will Be Televised’. De winnaar kennen we op 30 mei, dan worden de Gouden Rozen uitgedeeld in Brussel.

Maandag kan je de laatste aflevering van ‘Wat Als?’ bekijken, om 20.35u bij 2BE.