"Maanrock gaat in 2014 zeker door"

Kristof Calvo (foto) van de vzw Mechelse Feesten heeft gisteren in de gemeenteraad van Mechelen gezegd dat er geen reden tot ongerustheid is over het voortbestaan van Maanrock. De editie van 2014 gaat zeker door, zo is te horen.

Twee weken geleden werd meegedeeld dat Maanrock dit jaar niet zou doorgaan. Reden daarvoor was dat de Hanswijkcavalcade, die slechts één keer om de 25 jaar door de stad gaat, in hetzelfde weekend zou vallen. Oppositiepartijen sp.a en Vlaams Belang vrezen dat dit een eerste stap is naar een einde voor het stadsfestival.

Volgens Kristof Calvo (Groen) is er geen reden tot paniek. "De zomer zal volledig in het teken van de Cavalcade staan en er worden tal van andere evenementen georganiseerd. Deze zullen mee als draagvlak dienen om tegen 2014 met een vernieuwde versie van Maanrock naar buiten te treden."
Groen-collega Tom Kestens trad hem bij. "Artiesten kosten minder aan het eind van de zomer omdat de keuze van festivals veel kleiner is. Maanrock een jaartje niet organiseren, is een zeer moedige maar juiste beslissing. We willen geen mini-Maanrock in 2013, maar een full option in 2014."