Leonard Cohen weer naar België

De Canadese zanger Leonard Cohen komt opnieuw naar België. Op 23 juni speelt hij in het Sportpaleis in Antwerpen en op 30 juni in Vorst Nationaal.

Nog geen jaar geleden, in augustus 2012, begon de 78-jarige Cohen zijn 'Old Ideas World Tour' op het Gentse Sint-Pietersplein. De tickets voor die concerten waren in een mum van tijd uitverkocht. Wellicht is dat ook het geval voor de twee nieuwe concerten. De voorverkoop start donderdag om 10 uur.

Cohen is in België ongemeen populair. In Gent mocht hij vorig jaar een award in ontvangst nemen, omdat hij op vier jaar tijd meer dan 100.000 concerttickets verkocht. Zijn laatste plaat, 'Old Ideas', kwam meteen op de eerste plaats van de Ultratop 100-lijst voor albums binnen. Hij werd daarmee de oudste artiest die de lijst ooit aanvoerde. Hij werd bekend met hits als 'Suzanne', 'Sisters of mercy' en 'I'm your man'. 

Greenhouse Talent, dat de concerten organiseert, verwacht opnieuw een mix van klassiekers en songs uit zijn laatste plaat. Tickets voor het optreden in het Sportpaleis zijn vanaf donderdag om 10 uur te koop op www.teleticketservice.be en 070/345.345. Voor het concert in Vorst zijn tickets te verkrijgen op www.sherpa.be en 070/252.020. Daarnaast kan je ook bij Fnac tickets kopen.

Video: Leonard Cohen met 'Who by fire' op het Sint-Pietersplein in Gent (Youtube)