JIMMIES uitgereikt in Hasselt

In Hasselt zijn de JIMMIES uitgedeeld. Dat zijn Awards uitgereikt door de muziekzender JIM.Meer dan 10.000 jongeren konden hun favorieten nomineren in 18 categorieën.

De eerste award ging naar ‘Tegen de Sterren Op’. Het komische televisieprogramma won in de categorie ‘Beste TV Programma’. Dj Netsky kan twee JIMMIES wegkapen. Netsky scoorde in de categorieën ‘Beste DJ’ en ‘Beste Dance’.

Ook One Direction deed het goed. De boysband ging aan de haal met de JIMMIE voor ‘Beste Groep’. Justin Bieber won de prijs voor ‘Beste Zanger’. ‘Beste Zangeres’ is dan weer voor Rihanna. De R&B-zangeres kon ook de prijs voor ‘Beste Urban’ wegkapen. De JIMMIE voor ‘Beste Festival’ ging naar Tomorrowland, het dancefestival in Boom.

De populaire clip van Psy, met zijn Gagnam Style, wordt ook gesmaakt bij de jongeren. Gagnam Style wordt daarvoor beloond in de categorie ‘Beste Video’. De verrassing van de avond was voor JIM-VJ Eline De Munck. De blondine werd verkozen tot ‘Hottie van het Jaar’. Ze mocht haar prijs in ontvangst nemen van drie mannelijke topmodellen.

En volgens de JIM-kijkers moeten we onze ogen open houden voor Conor Maynard, de Britse zanger is bekroond tot ‘Beste Nieuwkomer’. De laatste en belangrijkste JIMMIE was voor Regi. Hij werd beloond voor zijn hele carrière en kreeg daarvoor de ‘Uber JIMMIE’.