Schoenaerts halfnaakt in bed

De Amerikaanse krant The New York Times pakt uit met een bijzondere fotoreportage met Matthias Schoenaerts. Hij poseert daarbij halfnaakt in bed. De zwart-wit foto’s zijn van de legendarische fotograaf Bruce Weber.

Er is ook een kortfilm van de fotosessie gemaakt, ‘Good Morning Matthias’. Schoenaerts heeft het daarin over zichzelf, zijn carrière en zijn toekomstplannen. Al is dat natuurlijk, zoals altijd, in zijn eigen nonchalante stijl. Zo antwoordt hij doodleuk “Ik ben ermee gestopt. Het is voorbij, je moet stoppen op je hoogtepunt”, als hem gevraagd wordt of hij op dit moment bezig is aan een nieuwe film. Als het over zijn privéleven gaat dan antwoordt hij wel met de nodige sérieux. Door zijn internationale doorbraak was hij het afgelopen jaar weinig thuis. Te weinig vindt hij zelf: “Volgend jaar doe ik twee projecten, niet meer.”

The New York Times noemt Schoenaerts één van de grootste mannen in Hollywood en plaatst hem in hetzelfde rijtje als Javier Bardem en Jean Dujardin, Europese acteurs die vanuit het niets plots uitgroeiden tot een sensatie in de Verenigde Staten.