The Broken Circle naar NY

The Broken Circle Breakdown zet zijn internationale veroveringstocht verder. De film van Felix Van Groeningen is geselecteerd voor het gerennomeerde Tribeca Filmfestival in New York. Robert De Niro richtte het festival tien jaar geleden op.

In ons land hebben bijna 400.000 mensen de film met Veerle Baetens en Johan Heldenberg in de hoofdrollen intussen gezien. “The Broken Circle Breakdown” is een emotionele rollercoaster vol passie en muziek. De film vertelt het verhaal over Elise en Didier. Zij heeft een tattooshop, hij is muzikant. Twee compleet verschillende mensen die toch tot elkaar aangetrokken worden. Maar als hyun dochtertje zwaar ziek wordt spat hun zalige droom uit elkaar. De film is al verkocht aan meer dan dertig landen, en scoort ook op festivals. In Berlijn kaapte de prent twee belangrijke prijzen weg, nu is New York aan de beurt.

“The Broken Circle Breakdown” is in april één van de 11 films in de categorie ‘World Narrative Competition”, een categorie die volgens de organisatie de universele kracht van film en het vertellen van een verhaal weerspiegelt.