Gert Winckelmans veroordeeld

De Gentse correctionele rechtbank heeft acteur Gert Winckelmans veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel, voor het toebrengen van slagen en verwondingen tijdens een caféruzie. Winckelmans is bekend van rollen in onder meer de tv-series ‘Sara’ en ‘Deadline 14/10’.

In oktober 2011 raakte hij betrokken bij een ruzie in café Club 69 in Gent. Volgens het slachtoffer gaf Winckelmans hem zonder aanleiding een klap in het gezicht. Winckelmans ontkent de feiten. "Ik zag iemand een blond meisje lastigvallen in het toilet en ben tussenbeide gekomen. Plots lag ik op de grond en heeft een collega-acteur me weggetrokken. Ik vind het erg dat het slachtoffer gewond geraakt is, maar ik heb hem niet geslagen", verklaarde hij twee weken geleden voor de rechtbank.

Volgens de rechtbank zijn de feiten echter wel bewezen. Winckelmans kreeg niet alleen een celstraf met uitstel van zes maanden, maar hij werd ook veroordeeld tot een effectieve geldboete van 275 euro. Daarnaast moet hij het slachtoffer een schadevergoeding betalen. Voorlopig is die begroot op 1250 euro, maar de rechtbank heeft een dokter aangesteld om de definitieve schade bij het slachtoffer te bepalen. Winckelmans gaat in beroep tegen de veroordeling.