Patrick De Witte (pdw) overleden

Patrick De Witte, de hoofdredacteur van P-magazine, is dinsdagochtend overleden. De Witte werd 54 jaar, hij overleed aan een hartaderbreuk.

Patrick De Witte (54) raakte bekend als Humo-columnist. Daarna schreef hij nog voor Mao, Deng, De Morgen en De Standaard. Iets minder dan een jaar geleden werd hij hoofdredacteur van P-Magazine. Nog meer dan via zijn naam was hij bekend onder zijn initalen, (pdw). De Witte werkte ook voor televisie: Hij maakte programma’s als ‘Kijk eens op de doos’ en ‘Spam’ voor de VRT en ‘De perfecte moord’ voor VTM. En De Witte brak met zijn geesteskind ‘Comedy Casino’ een lans voor stand-up in Vlaanderen. De Witte was ook zowat het bekendste lid van de skeptische vereniging Skepp.

Het nieuws wordt bevestigd op de site van P-magazine. “Met (pdw) verliezen we een gedreven hoofdredacteur en een briljante pen, maar bovenal een geweldig goeie, warme mens”, zo staat in het bericht. “De redactie van P-magazine en bij uitbreiding heel Think Media wenst Marleen, Hannah en Benno, samen met de vele andere vrienden en familieleden van (pdw), ontzettend veel sterkte toe.”

“Dat hij hier morgen niet meer gewoon komt binnenwaaien met zijn motorvest aan en zijn laptop onder de arm, is iets wat we nu nog niet kunnen bevatten. Dat hij nooit meer in zijn gekende stijl keet zal schoppen evenmin. En dat we nooit meer met hem een Omer zullen drinken na de kantooruren, dat al helemaal niet. Patrick was meer dan een collega en meer dan een baas. Hij was een kameraad. We zullen hem verdomd hard missen.”