Jong kereltje geeft 'beste peptalk ooit'

"We moeten de wereld geweldiger maken", dat is de boodschap van Kid President. Het jonge kereltje pept de hele wereld op in een internetvideo. Fans spreken nu al van de "beste peptalk ooit".

Meer dan 300.000 mensen bekeken het motiverende filmpje al online. Daarin verwijst Kid President onder andere naar dichter Robert Frost, de rockband Journey en basketballegende Michael Jordan.

"Wat als die gestopt was toen hij niet mocht meespelen?", is de vraag die Kid President zich stelt. "Dan zou hij nooit Space Jam gemaakt hebben. En ik hou van Space Jam". Doorzetten is dus de boodschap, want dan kan je zelf ook iets creëren dat de wereld een mooiere, geweldiger plaats maakt. We moeten "stoppen met saai te zijn" en "wat vaker dansen". Volgens Kid President kunnen we elke dag beter maken voor elkaar: "Het leven is een spelletje en we zitten tenslotte allemaal in hetzelfde team.".

Uiteindelijk onthult Kid President ook wie hem oppept: een moedig meisje dat van pannenkoeken houdt en vecht tegen kanker.