Tomorrowland beste grote festival van Europa

België is woensdagavond op de European Festival Awards stevig in de prijzen gevallen. Tomorrowland werd er uitgeroepen tot het beste grote festival van Europa. Pukkelpop kreeg de prijs
voor "Promotor of the Year". De organisator van Rock Werchter, Herman Schueremans, mocht dan weer een "Lifetime Achievement Award" mee naar huis nemen.

Het is de eerste keer dat een festival vol elektronische muziek de titel van beste grote festival opgespeld kreeg, zeggen de organisatoren. Pukkelpoporganisator Chokri Mahassine draagt de award voor beste promotor van het jaar graag op aan het hele Pukkelpopteam. "De editie van 2011 heeft ons sterker dan ooit gemaakt en deze erkenning doet dan ook bijzonder veel deugd", klinkt het. Tot slot werd ook Herman Schueremans, organisator van Rock Werchter, woensdagavond gelauwerd. De topman kreeg er de Lifetime Achievement Award voor zijn 40-jarige carrière en de manier waarop hij van het rockfestival een wereldmerk maakte. "Herman heeft België op de festivalkaart gezet", schaart Mahassine zich nog volledig achter die prijs.

Beste middelgroot festival is Balaton Sound in Hongarije, terwijl het Poolse Touron New Music Festival werd verkozen tot beste kleine festival. De beste line-up was vorig jaar te vinden op het Duitse Rock am Ring/Rock im Park.