Meryl Streep trekt van leer tegen Trump

De Amerikaanse actrice Meryl Streep heeft tijdens haar toespraak op de Golden Globes uitgehaald naar de aanstaande Amerikaanse president Donald Trump. Dat Trump tijdens een campagnebijeenkomst spotte met een journalist met een handicap, noemde ze de meest memorabele opvoering, maar niet op een goeie manier.

Actrice Meryl Streep kreeg gisteren een Golden Globe voor haar carrière. Tijdens haar speech haalde ze uit naar Donald Trump zonder zijn naam te noemen. Ze beschreef wel een voorval van Trump tijdens een bijeenkomst in november 2015. Daar voerde de aanstaande president van de Verenigde Staten een spottende imitatie op van een journalist van de krant New York Times, die lijdt aan een spierziekte.

“Er was één optreden dit jaar dat me verbijsterd heeft”, stak Streep van wal. “Niet omdat het goed was, want er was helemaal niets goed aan. Het was het moment waarop de persoon die straks op de belangrijkste stoel van ons land zit, een journalist imiteerde met een beperking.”

De realiteit
“En weet je, het brak mijn hart”, ging Streep verder. “Ik kan het nog altijd niet uit mijn hoofd zetten, want het was geen scène uit een film. Het was de realiteit. Minachting leidt tot minachting, geweld zet aan tot geweld. Als de machtigen hun positie gebruiken om anderen te pesten, verliezen we allemaal”, sloot ze af.