Logeer jij binnenkort in een K3-huis?

Plopsaland in De Panne gaat honderdvijftig vakantiehuizen bouwen, vlak naast het pretpark. Dat heeft VTM NIEUWS vernomen. Elke vakantiehuis krijgt een thema, je kan dan bijvoorbeeld in een Bumba- of een K3-huis logeren. Plopsa investeert vijftig miljoen euro om bezoekers de kans te geven vlakbij het park te overnachten.

Directeur Steve Van den Kerkhof toonde aan VTM NIEUWS de eerste plannen van het vakantiepark, dat vlak naast het pretpark komt te liggen. Plopsaland heeft daarvoor een camping en landbouwgrond gekocht, een terrein van tien hectare, dat zijn ongeveer twintig voetbalvelden.

Pairi Daiza
In drie fases komen op het terrein in totaal honderdvijftig vakantiehuizen voor gemiddeld zes personen. Volgend jaar zouden de eerste vakantiehuizen af moeten zijn. Plopsaland wordt zo het eerste attractiepark in ons land waar je ook zal kunnen overnachten. Alleen Pairi Daizi heeft ook plannen in die richting.

Marktprijzen
Op termijn wil Plopsaland tot veertig procent van hun inkomsten uit de verhuring halen. Van het vakantiepark, maar ook van hun hotel waarvan de bouw ook binnenkort start. Dat wordt meer dan dubbel zo groot dan eerst gepland. Niet zestig kamers, maar uiteindelijk een hotel met 127 kamers.

Hoeveel een nacht in een vakantiehuis of hotelkamer zal kosten, is nog niet bepaald. Plopsa belooft om de marktprijzen te volgen.ema, je kan dan bijvoorbeeld in een Bumba- of een K3-huis logeren. Plopsa investeert vijftig miljoen euro om bezoekers de kans te geven vlakbij het park te overnachten.