Drummer Wham! getuigt bij VTM NIEUWS

George Michael was een muzikaal genie. Daar zijn de muzikanten waar hij mee samenwerkte het allemaal over eens. De zanger zat vol ideeën en schitterde op een podium. De muziek van de jaren 80 is ondenkbaar zonder George Michael. VTM NIEUWS belden met de drummer van zijn popsensatie Wham!

Trevor Murrell was de drummer van George Michael ten tijde van Wham! Hij herinnert zich George Michael als iemand die overliep van de muzikale ideeën, zelfs toen hij nog maar achttien was. “Het was niet normaal”, vertelt Murrell telefonisch aan VTM NIEUWS. “Zijn niveau van denken en de snelheid ervan was echt indrukwekkend. Zelfs nog meer toen we gingen optreden.”

Ook in de studio was George Michael een zege om mee samen te werken. “Toen we het album ‘Make It Big’ opnamen in het zuiden van Frankrijk, in Studio Miraval. Toen had hij maar enkele embryonale ideeën”, vertelt Murrell. “We zaten soms gewoon aan het zwembad iets te drinken, genietend van de zon en de zomer, en dan zei hij plots: Ik heb een idee! Dan liepen we naar de studio, om twee of drie uur 's middags, en tegen acht uur 's avonds hadden we een nummer opgenomen.”