Vanavond bij VTM: De Film van het Jaar

Vanavond brengt VTM NIEUWS opnieuw 'De Film van het Jaar', het jaaroverzicht van 2016. Dit jaar wordt de film geregisseerd door Dominique Deruddere. Hij blikt terug met vier gasten: minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon, weervrouw en klimaatspecialiste Jill Peeters, journalist Peter Vandermeersch en voetbalster Imke Courtois. Speciale gasten zijn de jongens van Bazart die in 'De Film van het Jaar' live hun nummers brengen.

De interviews voor 'De Film van het Jaar' zijn opgenomen in een uniek decor: de militaire luchthaven van Melsbroek. En dat was een erg bewuste keuze van regisseur Dominique Deruddere. “Het heeft alles te maken met de aanslag op Zaventem”, vertelt Deruddere. “Ik wou in beeld een referentie maken naar wat voor de Belgen de belangrijkste gebeurtenis was van het jaar.”

Donald Trump
Voor Dominique Deruddere waren de Amerikaanse presidentsverkiezingen het hoogtepunt van het jaar 2016. Dat Donald Trump de nieuwe president is, baart hem dan ook veel zorgen. "Ik heb de verkiezingen van in het begin kunnen volgen omdat ik in de VS woon. Ik heb gezien hoe Trump van underdog volledig gegroeid is naar de president van de Verenigde Staten. Persoonlijk vind ik dat onrustwekkend."

De uitslag toont volgens de regisseur aan hoe verdeeld Amerika is. "We zien de ene verrassing na de andere zoals de Brexit en dat is verwarrend vind ik."

'De Film van het Jaar', vanavond om 21.50 uur bij VTM.