Deze partycruise moet Tomorrowland op zee worden

Volgende zomer kan je voor het eerst mee op partycruise op een van de grootste passagiersschepen ter wereld, de ‘Freedom of the Seas’. Het vierdaags electro-festival wordt georganiseerd door enkele Belgen en Nederlanders. ‘The Ark’, want zo gaat de partycruise heten’, moet een soort van Tomorrowland op zee worden.

De Freedom of the Seas is 340 meter lang, er is plaats voor 4.000 passagiers en 1.400 bemanningsleden en aan boord zijn er verschillende zwembaden, en casino en een ijspiste. Nu doet het schip voornamelijk dienst voor luxevakanties, maar volgende zomer wordt het een drijvend dancefestival.

“We zullen het schip aanpassen aan ons concept”, zegt Frederic De Gezelle van The Ark. “We gaan gebruik maken van de bestaande ruimtes zoals de theaterzaal, de ijspiste en het bovendek. We gaan dat ombouwen tot zeven verschillende podia.”

De cruise vertrekt vanuit Barcelona en komt daar vier dagen later weer aan. Onderweg draaien meer dan vijftig dj’s. De organisatoren hebben zich gebaseerd op Tomorrowland want “het moet een totaalbeleving worden”. Tickets kan je vanaf zaterdag bestellen. Het goedkoopste kaartje kost 549 euro: daarin zitten ook je kajuit en maaltijden. Drank moet je zelf nog betalen.