Gaat D'Ardennen voor een oscar?

Acteur Kevin Janssens en regisseur Robin Pront zijn in Los Angeles volop campagne aan het voeren voor hun film 'D'Ardennen'. De film is de Belgische inzending voor de Oscars maar moet wel nog genomineerd worden. Om ervoor te zorgen dat hun film opvalt tussen de 84 andere inzendingen proberen Janssens en Pront hem aan zo veel mogelijk leden van de Oscar Academy voor te stellen.

De afgelopen weken hebben de twee Vlamingen de film al voorgesteld aan de leden van de Oscar Academy. Na elke screening geven ze ook interviews en uitleg over de film, want dat is wel nodig in Amerika.

D'Ardennen is de debuutfilm van regisseur Robin Pront. "We moeten ervoor zorgen dat de film gezien wordt en dat doe je het best door de mensen er warm voor te maken”, vertelt Pront.

Concurrentiestrijd
Al beseft hij wel hoe groot de concurrentie is. “Ik zit hier te strijden tegen Paul Verhoeven. Iemand waar ik als jonge gast naar opkeek. We zijn niet tegen Waasland-Beveren aan het voetballen maar echt op hoog niveau bezig.”

Over enkele dagen wordt de lijst met de negen beste buitenlandse films bekend gemaakt. Als ‘D’Ardennen' daar bijzit, is het nog wachten tot eind januari want dan worden de uiteindelijk vijf beste buitenlandse films bekendgemaakt. Het is nog even wachten of het werk van Janssens en co gewerkt heeft.