Vraag voor prof? Stel ze via deze app

Studenten van de Universiteit Gent hebben een app ontwikkeld waarmee je tijdens de les een vraag kan sturen naar de professor. Dat is handig, want veel studenten durven tijdens de les hun vinger niet op te steken.

Het principe is eenvoudig. Studenten moeten enkel de applicatie installeren op hun smartphone en hun vraag stellen tijdens de les. De professor ziet de vragen met de meeste ‘likes’ dan op een scherm verschijnen en kan ze meteen beantwoorden. 

Het systeem is bedacht door enkele studenten van de Universiteit Gent. Zij merkten dat veel studenten namelijk wat schroom hebben om hun vraag tijdens de les te stellen. Ze spreken niet graag voor een grote groep of ze hebben schrik om de professor te storen. De app is een oplossing voor beide problemen: studenten kunnen in alle stilte hun vraag stellen én de professor beantwoordt de vragen wanneer het hem of haar uitkomt. 

Enthousiaste reacties
De professoren en de studenten die de app konden testen, reageren alvast heel enthousiast. Intussen toonde ook de Arteveldehogeschool al interesse. De kans is dus groot dat de applicatie binnenkort in leslokalen over heel Vlaanderen opduikt.