Waarom is België gek op Bruno Mars?

Een half uur, meer had popster Bruno Mars niet nodig om het Sportpaleis in Antwerpen haast volledig uit te verkopen. De site lag vanmorgen tijdens de ticketverkoop zelfs even volledig plat en de gewone tickets waren onmiddellijk uitverkocht. Er komt dan ook een tweede concert de dag nadien, maar er zijn alleen nog maar VIP tickets beschikbaar. Met heel wat teleurgestelde fans tot gevolg. Bruno Mars is uitzonderlijk populair met hits als 'Just The Way You Are', 'Uptown Funk' en '24k Magic'.

Het lijkt wel of iedereen Bruno Mars wel eens van dichtbij wil zien, maar wat is er zo speciaal aan de artiest? "Hij combineert soul en funk en hij spreekt dus heel veel verschillende generaties aan", vertelt Qmusic-DJ Maarten Vancoillie aan VTM NIEUWS. "Dat is een van de redenen waarom hij zo goed verkoopt, hij spreekt heel veel mensen aan met zijn muziek."

Mars komt naar ons land met zijn '24k Magic tour'. Op zijn nieuwe plaat staan negen nummers en hij vergelijkt zichzelf met Michael Jackson: de lat ligt dus hoog. Maar dat is altijd zo bij Bruno Mars. "Over zijn optredens is heel erg nagedacht", vertelt Vancoillie. "Het optreden in de Amerikaanse talkshow Saturday Night Live bijvoorbeeld. Daar komt hij uit zijn kleedkamer en danst hij zichzelf een weg naar het podium. Alles zit zo perfect in elkaar en dan voel je gewoon: dit is eigenlijk een van de allergrootste artiesten ter wereld. Ik snap dus wel dat veel mensen willen gaan kijken nu hij naar ons land komt."