Lied Rode Neuzen Dag gelanceerd

De radiozender Qmusic heeft vanmorgen het Rode Neuzen Dag-lied gelanceerd. Niels Destadsbader en Miguel Wiels brengen 'Een beetje Anders', een Vlaamse versie van 'Spirits' van the Strumbella's. De opbrengst van het nummer gaat naar Rode Neuzen Dag, de actie van VTM, Qmusic en Belfius om geld in te zamelen voor jongeren met psychische problemen. Ook de tekst steekt hen een hart onder de riem.

Op zaterdag 3 december 2016 is het de tweede editie van Rode Neuzen Dag. Om allemaal samen af te tellen komt er vanaf vrijdag 25 november negen dagen lang een Rode Neuzen Dag Nieuws, dat Birgit Van Mol live in Gent zal presenteren net na de nieuwsuitzending van 19.00 uur. 

Vlaanderen is ondertussen massaal actie aan het voeren om jongeren met psychische problemen te helpen: er worden al meer dan 1.700 acties georganiseerd. Al die actievoerders kunnen vanaf vrijdag 25 november terecht in Gent om samen af te tellen naar 3 december tijdens de Rode Neuzen Dag Countdown.

Er komt daarnaast elke dag een reportage aan bod, waarin Rode Neuzen Dag-ambassadrice Evi Hanssen er op uit trekt in Vlaanderen, om te babbelen met hulpverleners of jongeren die zelf in aanraking zijn geweest of nog steeds zijn met de problematiek. Birgit zet ook elke dag een aantal beelden van acties op een rij, die ingestuurd worden door actievoerders.