Trump-nieuwshonger bij Vlaming bijzonder groot

Het was gisteren een echte historische dag. De Vlaming was zeer geïnteresseerd in de ontknoping van de verkiezingsstrijd in de VS en die nieuwshonger was zeer groot. Meer dan 1,5 miljoen Vlamingen keken de afgelopen twee dagen naar de speciale verkiezingsuitzendingen van VTM NIEUWS op tv. Op Facebook volgden maar liefst 1,8 miljoen mensen de gebeurtenissen in de VS op de voet en meer dan 570.000 mensen bezochten de website en de app van VTM NIEUWS. 

Wie dacht dat de Vlaming niet wakker ligt van wat er in de wereld omgaat, dacht verkeerd. U was de afgelopen dagen massaal aanwezig, op alle kanalen en ten allen tijde.

Tijd om te slapen?
De ontknoping van de verkiezingsstrijd begon op dinsdagavond. Toen keken 777.000 mensen naar de VTM NIEUWS-uitzending van 19.00 uur. Tweeëneenhalf uur later zaten nog 250.000 mensen voor de buis om te kijken naar de speciale uitzending 'De Verkiezingsnacht: Clinton of Trump'

"Tijd om te gaan slapen. Ik zie morgen wel wie heeft gewonnen." Zo dacht u alvast niet. Doorheen de nacht keken 358.000 Vlamingen naar de extra nieuwsuitzending op tv. Het nachtelijk uur zorgde ervoor dat u het nieuws dus ook massaal via uw smartphone en tablet volgde.

Trump?
De uitkomst van de verkiezingen stuurden een schok door de wereld. Die schok wakkerde uw nieuwshonger opnieuw aan en ook gisteren bleef u massaal op zoek gaan naar het nieuws, zowel op tv als online. De speech van Clinton lokte 287.000 kijkers naar het beeldscherm en 145.000 mensen volgden het live via Facebook.

De knotsgekke verkiezingstweedaagse werd gisteren afgerond met de VTM NIEUWS-special 'Wat na Trump?'. U zat blijkbaar met nog heel wat vragen, want 171.000 mensen trotseerden het late uur om de uitzending te volgen.