K3 doorbreekt taboe met lied voor holebi's

Vandaag stelt K3 haar nieuwste cd 'Ushuaia' voor. Eén liedje op de cd gaat vooral over de lippen. In 'Prinsesje en Superman' zingt het drietal expliciet over homoseksualiteit. "Waarom mag een meisje nooit superman zijn?", klinkt het.

K3 probeert altijd engagement te tonen in hun liedjes en ze schuwen er zich niet voor 'controversiële' thema's aan te snijden. “Natuurlijk verwachten we kritiek, maar dit zou anno 2016 de normaalste zaak van de wereld moeten zijn”, zegt tekstschrijver Alain Vande Putte.

"Problemen ermee? Rot op"
Miguel Wiels, tekstschrijver en componist van K3, was vanochtend te gast bij Sam en Heidi op Qmusic. "We willen bij K3 altijd maatschappelijke thema's bespreekbaar maken. En we hebben geprobeerd een heel mooie boodschap te brengen. Conservatieve mensen die hiermee een probleem hebben? Voor hen heb ik de boodschap 'rot op'."

Hokjes
De holebigemeenschap is blij met het nummer.“Het is goed om heel jonge kinderen die boodschap duidelijk te maken”, vertelt Jens Van Lierde, van Wel Jong Niet Hetero. “Want voor heel jonge kinderen maakt het eigenlijk niet uit. Wij creëren de hokjes tijdens de opvoeding, om ze daarna weer af te breken.”

Beluister hier een fragmentje: