Ben Affleck bestudeert autisme voor rol

De Amerikaanse acteur Ben Affleck is vanaf deze week te zien in de thriller ‘The Accountant’. Affleck is een op het eerste gezicht saaie boekhouder. Eentje met autisme die zo goed is met cijfers dat criminele organisaties hem maar wat graag hun zaakjes in orde laten brengen. Tot het allemaal uit de hand loopt en de saaie boekhouder verandert in een moordmachine. Aagje Vanthomme sprak met Ben Affleck over zijn ongewone rol.

Zo zien we Ben Affleck niet vaak: een wiskundig genie met autisme die na zijn uren als boekhouder ook goed met wapens overweg kan. Als hij de boekhouding van een bedrijf moet uitpluizen, vallen er plots veel lijken uit de kast.

Vechten kon ben Affleck al, maar om een geloofwaardige autist te kunnen neerzetten ging hij langs bij mensen met autisme. “Ik heb met hen gewerkt en ze maakten veel tijd voor me vrij”, vertelt Affleck aan VTM NIEUWS. “Ze lieten me binnen in hun leefwereld, waren heel opgewonden dat iemand zoals hen het hoofdpersonage zou zijn van een Hollywoodfilm. Dat was een dankbare ervaring.”

Moeder is boekhoudster
Anna Kendrick moest minder ver zoeken om zich voor te bereiden op haar rol als boekhoudster . “Mijn moeder is een boekhoudster”, vertelt de actrice. “Ik heb haar het script laten lezen voor ik aan de film begon en zij zorgde ervoor dat ik toch een beetje wist waarover ik sprak.”

The Accountant is vanaf vandaag in de bioscoop te zien.