Roald Dahl-dag op de Boekenbeurs

Een op de vijf verkochte boeken in Vlaanderen is een kinderboek. Onder andere de boeken van Roald Dahl zijn en blijven een immens succes. Vandaag is er dan ook een speciale Roald Dahl-dag op de Boekenbeurs.

In september zou de Britse auteur honderd jaar geworden zijn. In dit jubileumjaar is ook al een film uitgebracht over zijn bekend verhaal van de 'Grote Vriendelijke Reus'.

De verhalen van de auteur zijn duidelijk springleven en genieten 26 jaar na zijn dood nog veel belangstelling. Ook Tania Poppe en Ann Ceurvels, die het leesduo ‘De Leesbeesten’ vormen, lezen graag en vaak voor uit zijn boeken. “Ik denk dat Roald Dahl letterlijk en figuurlijk een heel grote verhalenverteller was die kinderen erg aanspreekt”, zegt Ceurvels aan VTM NIEUWS. 

Nieuw woordenboek
Voor zijn 100-jarige leeftijd werd ook een bijzonder woordenboek uitgebracht met de woordenschat van Roald Dahl. Sidderspaghetti of flitspopper, bijvoorbeeld. “Er zijn zoveel woorden die hij gemaakt heeft, die nieuw zijn en waarbij alles aan elkaar verbonden wordt. Dat is als voorlezer natuurlijk erg fijn”, zegt Tania Poppe.