Rijdt Rode Ridder straks op motor?

Op de Boekenbeurs zijn het de strips die de verkoopcijfers enigszins op peil houden. De klassiekers blijven het goed doen: Suske en Wiske, Jommeke en Kiekeboe. Maar de uitgevers maken ook modernere versies om nieuwe jonge lezers aan te spreken, Amoras bijvoorbeeld, en een hippe Rode Ridder die binnenkort zijn paard op stal laat.

Lucky Luke bestaat zeventig jaar. In die tijd zijn er al 300 miljoen boeken van verkocht. De klassieke reeks blijft bestaan met andere tekenaars, maar in deze moderne tijden is er ook ruimte voor afgeleide reeksen. “Je kan perfect spin-offs maken van stripfiguren”, zegt Alexis Dragonetti van uitgeverij Ballon Media. 

Ook de Rode Ridder krijgt een opknapbeurt. “We houden de essentie van het karakter over, maar we plaatsen de Rode Ridder op een motor in plaats van een paard”, zegt Jeroen Overstijns van WPG Uitgevers België. “Dat hoort bij de tijd. Alles moet evolueren.”

Andere stripfiguren zoals Jommeke worden niet aangepast. "De lezers liggen niet wakker of Jommeke nu een moderne versie is of niet. Die lezen de verhalen gewoon", aldus nog Dragonetti.